aquacollection-kaptensgatan19-stockholmAqua Collection ligger på Östermalm i Stockholm

Adress: Kaptensgatan 19
114 57 Stockholm

tel 08-662 16 08
butik@aquacollection.se

aqua-facebook-instagram-twitter
Facebook facebook.com/aquacollection
Instagram @aquacolleciton
Twitter @aquacollection

Webbutiken här har alltid öppet alla dagar men så här ser öppettiderna i butiken på Östermalm i Stockholm ut:

Öppettider

Måndag – fredag 11-17
Lördag – söndag STÄNGT
FREDAG 1 MARS – STÄNGT


BUTIKENS HISTORIA

Butiken AQUA på östermalm i Stockholm öppnades av Lena Malmros 1992 med inriktning på lädervaror och div. accessoarer i skinn. Efter några år utökades sortimentet med en kollektion av sidenblusar och sidentoppar som snabbt blev en succé. Efterfrågan ökade hela tiden och många av de nya kunderna började nu också fråga efter kavajer och byxor och efter en tid kom sortimentet att inkludera även dessa plagg. De nya kollektionerna kallade vi ”Aqua Collection” vilket nu blev vårt eget varumärke och butikens namn. Speciellt omtyckta är nu de nätta kavajerna i de fina färgerna och sköna tygerna samt vår egen byxmodell i 100% ren ny ull.

Idag finns alltid ett stort sortiment av kavajer, byxor, dräkter och kjolar. Dessutom ett bassortiment av toppar I bomulls -eller silkestrikå, silkespolo samt fortfarande de omtyckta sidenblusarna med manschett och krage. Målsättningen har alltid varit och är: hög kvalité till vettiga priser samt fungerande storlekar med riktigt bra passform. Plaggen är klassiska I grunden men följer alltid trenderna. Alla modeller är våra egna och plaggen finns endast att köpa från oss.

HISTORIA OCH INFORMATION OM VÅRA KLASSISKA PLAGG

Aqua Collection KavajerVåra kavajer
Vi får mycket beröm för våra kavajer i de sköna färgglada tygerna. Efter många års försäljning av kavajerna har vi anpassat mått och storlekar och nu fått fram en modell som passar nästan alla kvinnor. Våra storlekar och mått är realistiska och baserade på ”verklighetens kvinnor”. Är man t ex storlek 42 skall man inte behöva köpa storlek 46. Kavajer i större storlekar får heller inte ha för brett axelmått eller för lång ärm. Proportionerna är helt avgörande för hur man klär i plagget. Kragen skall också framhäva halslinjen och får inte vara klumpig. Detaljerna är viktiga. Allt från knappar, ficklock, foder mm måste matcha för att helheten skall bli bra. Vår omsorg för kundernas önskemål har t ex resulterat i att vi nu tillverkar alla kavajer med innerficka och hängare. Tygerna varierar med årstiderna. På vinterhalvåret är det ofta 100% ren ull och på vår och sommar bomull, linnemix eller polyesterblend.

Aqua Collection sidenblusVåra Sidenblusar
Hos våra kunder är vi nog mest kända för våra sidenblusar som vi nu sålt i 16 år. Modellen är klassisk rak med krage, manschett och dold knäppning. Måtten är även här helt anpassade till våra kunders önskemål och finns i sex storlekar från XS till XXL. Blusarna tillverkas i Kina ”sidentygernas hemland” för att vi vill försäkra oss om att få den bästa tänkbara kvaliteten. Vi har valt att använda s k crêpe-de-chine eftersom färgerna framhävs alldeles speciellt vackert i den kvaliteten. Dessutom är det extra mjukt och skönt närmast kroppen. För många kvinnor är siden därför det överlägset bästa blusmaterialet – och i en sidenblus känner man sig alltid klädd.
Vi försöker att alltid ha ett bassortiment om ca fem olika nyanser.

Aqua Collection byxorAqua-byxan
Efter många års erfarenhet har vi även lärt oss mycket om byxors måttsättning och passform.
När man kommit till en mogen ålder så vill man t ex ha en byxa som går upp lite mer i midjan. Linningen skall inte vara trång men ändå skall byxan sitta snyggt. Vi har lyssnat på våra kunders önskemål och har hela tiden anpassat modellen. Vi har förstått att de flesta föredrar en klassisk enkel byxa som inte är tillkrånglad med onödiga detaljer. Ju enklare, ju bättre – och idag har vi en byxmodell som verkligen passar det stora flertalet kvinnor. Kvaliteten är alltid viktig och helt avgörande för om man vill köpa eller inte. Därför satsar vi mycket på att hitta tyger av hög kvalitet som är mjuka, med bra känsla och som är snygga och moderna. Vi kan lugnt säga att vi idag har en verkligt prisvärd snygg byxmodell som också blivit väldigt omtyckt.

Aqua Collection silkespoloVår silkespolo
Vår populära silkespolo tillverkar vi av spunnet silke (silkestrikå) och 5% Lycra för att få ett lagom stretchigt material som är generöst och lagom förlåtande. Modellen är som våra övriga modeller anpassad till vår kundgrupp med en ”realistisk” måttsättning. Storlekarna är small till X-large och passar de allra flesta. Silkespolon är mycket populär tack vare det sköna, mjuka silket som är ett rent naturmaterial. Vi försöker att alltid ha silkepolon i lager under den kalla årstiden.

Aqua Collection trikåtoppTrikåtopparna
Vårt sortiment omfattar tre st modeller som alla har samma basmått som är lite mer generösa än vad man hittar ute i vanliga handeln och som gör att toppen inte smiter åt för hårt runt kroppen. Viktigt anser våra kunder! Sortimentet består av två stycken rundringade modeller där den ena har djupare ringning och en V-ringad modell. Den rundringade modellen gör vi också med 3/4 ärm som är mycket uppskattad. Den kortärmade modellen har en längre ärm än vanligt vilket våra kunder föredrar. Vi tillverkar topparna i ren bomullstrikå och ca 5% Lycra, viscose eller silke/bomullsblend. Allt för att uppnå den skönaste känslan i det material som bärs närmast kroppen. Vi har alltid ett bassortiment i våra modeller i ett varierande antal nyanser.


HEMSIDAN

Här på Aqua-bloggen presenterar vi de senaste nyheterna och aktuella erbjudande från Aqua Collection!

Vi jobbar just nu aktivt med nya bloggen så det kommer vara förändringar och arbete här en tid framöver. Ambitionen är att det är här du ska hitta Aquas Collections nyheter allra först! Nyinkomna kavajer, blusar, toppar, byxor mm kommer upp på bloggen samtidigt som ut i butiken. Så att du som kund hela tiden är uppdaterad på vårt sortiment.

Bloggen kommer också visa erbjudanden som bara presenteras online, till bättre priser. Så håll utkik!

Har du frågor är du välkommen att skicka e-post till butik@aquacollection.se. Vid frågor om kläder kan du ringa butiken på våra öppetider, på telefon 08-662 16 08.
Det går också bra att e-posta till butiken på butik@aquacollection.se


WEBSHOP

Har du inte möjlighet att besöka vår butik, som ligger på Östermalm, i Stockholm?
Vi har en webbutik också!

 

6 reaktioner till “– OM AQUA OCH BUTIKENS ÖPPETTIDER –

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s